!-- save your energy -->

<body>
.ownner.

the owner at the left side .
cute isn't ? hee .
naim for short .
16 y/o .
4sc5 at smkmeru .

.addicted.

Cookie Monster

.other link.

facebook

.tagboard.


ShoutMix chat widget

.affiliates.

syurna
cikilaa

.credits.

designer: xoxo
base: xoxo
images:xoxo

.rewind.

January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
July 2011

.whatever.




Thursday, March 3, 2011


hey guys , tengah hari tadi pada pukul 140 kami buat solar cooker dekat sekolah . . kami tu mention to my group lah . . hee . . ha ini sebenarnye projek untuk additional science . . and lagi satu bende ni untuk pameran karnival satu dekat sekolah  .yang masuk pun memang kelas kami aje .. 4science5  . hee . . last minute baru nak buat , haha apelahh . . naseb baek buat dalam group , kalau buat sorang sorang memang tak jadi lahh kan . hee . . dalam satu group tu pulak ade lahh dalam 4 orang . . dieorang design lah bende alah tu , then fikir macam mane nak bagi die panas , saye just tulis die punye procedure , apparatus , aim , and nak kene record berape darjah celcius lahh kott . hee . then bende tu pulak kene bagi cikgu sebab die nak tengok macam mane kiteorang buat . . hee  . . eh lupe nak cakap solar cooker tu sebenar nye die suruh masak air sebanyak 200ml . huh . agak susah lah jugak nak masak air tu . . . nak buat bende alah ni tak de lah susah sangat , yang susah tu nak buat die punye kotak and cara nak letak die punye kanta and cermin . . kotak nye tu dah lah nak kene balut denga aluminium foil and spray hitam dekat luar kotak nye tu bagi die panas . . hee so itu boleh lah membantu air tu cepat panas kan kan . . hee . . dekat 5 hari jugak lah kami buat bende alah tu . . penat pulak . . then dah tengok die punye hasil , hah puas hati lah jugak , tak sia sia lah kan menghabiskan 5 hari tu dengan buat bende nih . . so far ukay lah tak sampai 20 minit dah panas air tu . . hee . . excited lah kan . . haha . . sekarang tinggal nak buat die punye rekod je lahh . . hee . . tadi sempat lah jugak snap picture my solar cooker . . opps sorry kami . . hee . . nak tengok nak tengok . .
ha ni lah kami punye solar cooker . . kreatif kan . . actually dieorang yang buat , me just tambah tambah je . .hee . .




5:07:00 AM